top of page

NC Editor Tanıtımı - Torna

NC Editor ekranında; hazır G ve M Kod kütüphanesi ile sadece seçilen metni Kod Bölmesine yapıştırarak kolay, hızlı ve hatasız programlar yazabilirsiniz.


NC Editor ekranında hazır G ve M Kod kütüphanesi ile sadece seçilen metni Kod Bölmesine yapıştırarak, kolay, hızlı ve hatasız programlar yazabilrisiniz.
NC Editor 2018

Manuel program yazarken çevrimlere ait parametreleri kolay ve etkili öğrenebilmenin yolu NC Editör yazılımını kullanmaktır. Seçtiğiniz takım tezgahı modeline uygun menüler ile yazdığınız CNC kodlarını simule edebilirsiniz. Böylelikle yanlış kod yazımından kaynaklanan sorunları anında test edebilme imkanı sağlanmıştır.


Yazım (Sintax) Hatalarını Önleme

G Kodu, M Kodu, Koordinatlar, Satır Numaraları, Takım Numaraları farklı renklerde ve uygun aralıklarla otomatik olarak yazılmış ve CNC Programına görsellik kazandırılmıştır. Bu yazım hatalarını anında kontrol eden ve engelleyen bir özellik olarak yardımcınızdır.

Renki kelimeler ile program yazımı kolaylaştırılmıştır. Satır Numaraları, G kodları, M kodları, Devir Sayısı / Kesme Hızı S, İlerleme bilgisi F, Koordinatlar X-Y-Z VE çevrimler içindeki parametreler farklı renklerde yazılmıştır. Böylelikle aynı tür bilgilerin format birlikteliği sağlanmış ve göz aşinalığı ile hataların önüne geçilmeye çalışılmıştır.


Hazır Operasyon Kodları

Program Başlatma, Dış Çap / İç Çap Kaba, Kanal, Vida Çekme, Delik Delme vb. tüm operasyonlar için gerekli kodlar önceden hazırlanmış ve kullanımızı beklemektedir.

Programa başlarken yazılan ilk satırlar genelde aynı tür bilgileri içerir. Bu bilgiler, program adı, çalışma esnasında değişken devir kullanılacaksa ulaşılabilecek maksimum devir sayısı sınırlaması, ilk takımın çağrılması, kullanılacak devir sayısı yada kesme hızı miktarı gibi bilgilerdir. Bu bilgiler kütüphanede 1-03-Program Başlatma (N satır no ekle) başlığı altında hazır verilmiştir. Yapmanız gereken sadece yapıştırmak ve gerekli istediğiniz düzeltmeleri yapmaktır.


Kod Yazarken Simule Edin

CNC Parça Program yazmanın her adımında , dilediğiniz anda yazdığınız kodların doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Simulasyon ekranında programınızı çalışırken adım adım görebilir, istediğiniz adımda durdurabilir, hızlandırıp yavaşlatabilir ve operasyon süreleri gibi daha bir çok bilgiye kolayca erişebilrisiniz.

TORNALAMA SİMULASYON EKRANI

Etkili Öğrenmenin Kolay Yolu

NC editör ile CNC Parça Programlamayı zevk ve eğlence haline getirebilirsiniz. Hatalarınızı azalttıkça motivasyonunuz artacaktır. Yazım hatalarının önlemesi, hazır operasyon kütüphanesi ve her adımda simulasyon yapabilme imkanı ile başarmanın hazzını yaşayacaksınız.

Eğlenceli öğrenme için yolunuz açık olsun.

24 views0 comments

Commentaires


bottom of page